Chutný zeleninový salát se základem z bílého zelí, který je velmi oblíbený v mnoha restauracích i fast foodech pro svou snadnou přípravu a určitě i nízkou cenu.
- Malá hlávka bílého zelí
- Cibule
- 2x Mrkev
- Smetana
- Majonéza
- Sůl a pepř
Bílé zelí nakrájíme na tenké krátké plátky, zasypeme solí, promícháme a necháme odležet. Po cca půl hodině zelí pustí šťávu, kterou slejeme a zelí důkladně pomačkáme.
Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, na hrubo nastrouhanou mrkev a opepříme. Necháme nejlépe přes noc odležet.
Před servírováním případně ještě slejeme šťávu, přidáme smetanu a majolku.
Do salátu se dá ještě přidat čtvrtka celeru a zvýraznit chuť přidáním cukru a octa.