Hodně dlouho jsem bojoval s tím, abych měl rýži, která se dá jíst a chutná…
Na 5 porcí
- 2 šálky Rýže
- 1/2 Cibule
- Olej
- 3 a 1/2 Vody
- 2 špetky Soli
Rozpálíme hrnec se širokým dnem, v sítku propláchnem 2 šálky rýže (náš šálek má cca 275 ml) a necháme okapat. Do hrnce nalijeme truchu oleje a do sklovata opečeme cibuli nakrájenou na co možná nejmenší kousky.
Ze sýtka překlopíme rýži a krátce osmahneme. Až změní barvu zalejeme vodou a osolíme. Rýži zamícháme aby nebyla přichycená ke dnu, přivedeme k varu a přiklopíme pokličkou.
Stáhneme na minimum výkonu a necháme naprosto nehnutě čtvrt hodiny (babička zabalila do ručníku a zabalila do peřin než dovařila ostatní). Nakypříme vidličkou a můžeme podávat.