Rýže

RýžeHodně dlouho jsem bojoval s tím, abych měl rýži, která se dá jíst a chutná…

Na 5 porcí
  • 2 šálky Rýže
  • 1/2 Cibule
  • Olej
  • 3 a 1/2 Vody
  • 2 špetky Soli

Rozpálíme hrnec se širokým dnem, v sítku propláchnem 2 šálky rýže (náš šálek má cca 275 ml) a necháme okapat. Do hrnce nalijeme truchu oleje a do sklovata opečeme cibuli nakrájenou na co možná nejmenší kousky.

Ze sýtka překlopíme rýži a krátce osmahneme. Až změní barvu zalejeme vodou a osolíme. Rýži zamícháme aby nebyla přichycená ke dnu, přivedeme k varu a přiklopíme pokličkou.

Stáhneme na minimum výkonu a necháme naprosto nehnutě čtvrt hodiny (babička zabalila do ručníku a zabalila do peřin než dovařila ostatní). Nakypříme vidličkou a můžeme podávat.