Palačinky

PalačinkyRecept, který hledám úplně nejčastěji ze všech – na klasické palačinky. Ne, že bych nevěděl co do těsta patří, ale tento poměr funguje vážně dobře.

12 středních palačinek
  • 2 vejce
  • 250-300 ml plnotučného mléka
  • 140 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 25 g rozpuštěného másla

V míse prošleháme vejce a za stálého šlehání přilijeme mléko.

Pomalu zašleháme mouku a špetku soli.

Hladkou směs necháme 30 minut odležet.

Do těsta zašleháme rozpuštěné, ale chladné máslo.

Smažím na sucho v pánvy na palačinky s nepřilnavým povrchem na vyšší intenzitu (13. stupeň ze 14). Cca 45 s z jedné strany a pak dalších 30 s z druhé strany.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *