Marokánky

MarokánkyLehce upravený recept od Bětky. Ta je totiž dělá vůbec nejlepší a sportovně tak uznávám porážku v sázce o to, kdo je bude mít lepší.

Zhruba 60 marokánek
  • 200 g nasekaných mandlí
  • 200 g kandované pomerančové kůry (pokrájená)
  • 150 g cukru krupice
  • 35 g hrubé mouky
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 150 g hořké čokolády

Všechny suroviny mimo čokolády dáme do hrnce a na mírném ohni mícháme do zhoustnutí. Necháme trochu vychladnout.

Na pečící papír děláme hromádky čajovou lžičkou dostatečně daleko od sebe.

Pečeme 12 minut v horkovzdušné troubě na 150°C. Marokánky se roztečou až těsně ke konci. Hotové jsou, když začnou lehce hnědnout.

Po vychladnutí natřeme rozpuštěnou čokoládou. Když čokoláda zbyde, vmícháme mléko nebo smetanu a máme navíc horkou čokoládu 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *