Lehce upravený recept od Bětky. Ta je totiž dělá vůbec nejlepší a sportovně tak uznávám porážku v sázce o to, kdo je bude mít lepší.
Zhruba 60 marokánek
- 200 g nasekaných mandlí
- 200 g kandované pomerančové kůry (pokrájená)
- 150 g cukru krupice
- 35 g hrubé mouky
- 200 g smetany ke šlehání
- 150 g hořké čokolády
Všechny suroviny mimo čokolády dáme do hrnce a na mírném ohni mícháme do zhoustnutí. Necháme trochu vychladnout.
Na pečící papír děláme hromádky čajovou lžičkou dostatečně daleko od sebe.
Pečeme 12 minut v horkovzdušné troubě na 150°C. Marokánky se roztečou až těsně ke konci. Hotové jsou, když začnou lehce hnědnout.
Po vychladnutí natřeme rozpuštěnou čokoládou. Když čokoláda zbyde, vmícháme mléko nebo smetanu a máme navíc horkou čokoládu 🙂