Já to indické tak rád – první, co se tomu trochu podobá 🙂
Na 4 porce
- 1 kuřecí prso
- 1 plechovka kokosového mléka
- 3 až 5 cm zázvoru
- 3 až 5 stroužků česneku
- 20 kousků oříšků (arašídy, mandlí nebo kešu)
- 1 lžička: kardamonu (semínka vyloupaná z tobolek), koriandru (semínka / mletý) a římského kmínu
- 1/4 lžičky: skořice a kurkumy
- 1 větší cibule
Zázvor a česnek oloupeme, nakrájíme a spolu s polovinou kokosového mléka a oříšků dáme do vysoké misky, ponorným mixérem rozmixujeme. (vypadá trochu sraženě)
Do misky smícháme koření a rozemeleme, přidáme lžičku soli.
Kuře nakrájíme na kosky, cibuli nakrájíme najemno. V rozpálené pánvi na oleji orestujeme maso, poté přidáme cibuli. Po změknutí přisypeme koření a po chvilce zalejeme mlékem a směsí mléka se zázvorem, česnekem a oříšky.
Vaříme na střední výkon cca 20 minut, omáčka trochu zhoustne a maso změkne, pravidelně mícháme.
Podáváme s rýží nebo indickým chlebem. Ozdobit se dá koriandrovou natí. Místo kuřecího je možné použít jehněčí, nebo máslovou dýni.