Kuře na kari

Já to indické tak rád – první, co se tomu trochu podobá 🙂

Na 4 porce
  • 1 kuřecí prso
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 3 až 5 cm zázvoru
  • 3 až 5 stroužků česneku
  • 20 kousků oříšků (arašídy, mandlí nebo kešu)
  • 1 lžička: kardamonu (semínka vyloupaná z tobolek), koriandru (semínka / mletý) a římského kmínu
  • 1/4 lžičky: skořice a kurkumy
  • 1 větší cibule

Zázvor a česnek oloupeme, nakrájíme a spolu s polovinou kokosového mléka a oříšků dáme do vysoké misky, ponorným mixérem rozmixujeme. (vypadá trochu sraženě)

Do misky smícháme koření a rozemeleme, přidáme lžičku soli.

Kuře nakrájíme na kosky, cibuli nakrájíme najemno. V rozpálené pánvi na oleji orestujeme maso, poté přidáme cibuli. Po změknutí přisypeme koření a po chvilce zalejeme mlékem a směsí mléka se zázvorem, česnekem a oříšky.

Vaříme na střední výkon cca 20 minut, omáčka trochu zhoustne a maso změkne, pravidelně mícháme.

Podáváme s rýží nebo indickým chlebem. Ozdobit se dá koriandrovou natí. Místo kuřecího je možné použít jehněčí, nebo máslovou dýni.