Můj táta si tento recept přivezl ze služební cesty do Libye. Úžasné jídlo v tom, že po té, co se připraví se až do podávání o něj člověk vůbec nemusí starat a může se tak věnovat hostům.
Na 4 porce
- 4 kotlety (s kostí nebo bez)
- 8 velkých koleček šunky
- plnotučná hořčice
- 2 velůké cibule, nakrájené na plátky
- 1 pikantní klobása, nakrájené na plátky
- 8 velkých brambor, nakrájené na plátky
- 150g plátkového sýra
- sůl a pepř
- sádlo
- silnostěnný / grilovací alobal
Na každou porci utrhneme větší kus alobalu, který skoro ke krajům vymažeme sádlem.
Na alobal postupně klademe suroviny: šunka, kotleta (tu osolíme, opepříme a potřeme lžičkou hořčice), cibule, klobása, brambory, sýr a ječtě jedna vrstva brambor, aby se sýr nepřipekl k alobalu.
Co možná nejtěsněji zabalíme do alobalu.
Pečeme v horkovzdušné troubě cca 100 minut – posledních 30 minut by kotlety měly krásně vonět, jinak nechte raději déle.