Kotleta v alobalu

Kotlety v alobaluMůj táta si tento recept přivezl ze služební cesty do Libye. Úžasné jídlo v tom, že po té, co se připraví se až do podávání o něj člověk vůbec nemusí starat a může se tak věnovat hostům.

Na 4 porce

  • 4 kotlety (s kostí nebo bez)
  • 8 velkých koleček šunky
  • plnotučná hořčice
  • 2 velůké cibule, nakrájené na plátky
  • 1 pikantní klobása, nakrájené na plátky
  • 8 velkých brambor, nakrájené na plátky
  • 150g plátkového sýra
  • sůl a pepř
  • sádlo
  • silnostěnný / grilovací alobal

Na každou porci utrhneme větší kus alobalu, který skoro ke krajům vymažeme sádlem.

Na alobal postupně klademe suroviny: šunka, kotleta (tu osolíme, opepříme a potřeme lžičkou hořčice), cibule, klobása, brambory, sýr a ječtě jedna vrstva brambor, aby se sýr nepřipekl k alobalu.

Co možná nejtěsněji zabalíme do alobalu.

Pečeme v horkovzdušné troubě cca 100 minut – posledních 30 minut by kotlety měly krásně vonět, jinak nechte raději déle.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *