Na karlovarském knedlíku je úžasné, že je jedno jak a z čeho se udělá – pokaždé je výborný. Tedy když něco chybí nebo přebývá, tak se nebojím použít.
4 porce
- 10 včerejších rohlíků
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- 50 g másla
- hladkolistá petržel
- sůl a pepř
Rohlíky nakrájíme na kostičky a v misce je osolíme, opepříme a pokapeme mlékem, které se do rohlíků vsákne.
Žloutky smícháme s rozpuštěným máslem a z bílků ušleháme pevný sníh.
K rohlíkům vmícháme nadrobno nasekanou petrželku, žloutky s máslem a nakonec opatrně sníh.
Na rozloženou potravinovou fólii dáme polovinu hmoty a zabalíme do šišky. Někdy ještě přebaluji do druhé vrstvy fólie.
Vaříme ve vroucí vodě 25 minut. Vyndáme a vybalíme, po chvilce nakrájíme na plátky.