Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlíkNa karlovarském knedlíku je úžasné, že je jedno jak a z čeho se udělá – pokaždé je výborný. Tedy když něco chybí nebo přebývá, tak se nebojím použít.

4 porce
  • 10 včerejších rohlíků
  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • 50 g másla
  • hladkolistá petržel
  • sůl a pepř

Rohlíky nakrájíme na kostičky a v misce je osolíme, opepříme a pokapeme mlékem, které se do rohlíků vsákne.

Žloutky smícháme s rozpuštěným máslem a z bílků ušleháme pevný sníh.

K rohlíkům vmícháme nadrobno nasekanou petrželku, žloutky s máslem a nakonec opatrně sníh.

Na rozloženou potravinovou fólii dáme polovinu hmoty a zabalíme do šišky. Někdy ještě přebaluji do druhé vrstvy fólie.

Vaříme ve vroucí vodě 25 minut. Vyndáme a vybalíme, po chvilce nakrájíme na plátky.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *