To jsem tak měl jednou zadání zpracovat kapustu a uvařit bezmasé jídlo.
Na 5 porcí:
Kapusta:
Hlávka kapusty
1,5 cibule
4 stroužky česneku
2cm zázvoru
1 plechovka kokosového mléka
hrst kešu ořechů
sůl, pepř, kari, římský kmín, citrónová kůra, sladká a pálivá paprika
Mrkev:
6 mrkví
máslo
červená čočka
cukr
šťáva z limetky
sůl, pepř, skořice, badyán, lístky máty
Kapusta:
Na tuku dozlatova opečeme cibulku, přidáme nasekaný česnek a zázvor, zasypeme kořením.
Přidáme pokrájenou kapustu, zalejeme vodou a dusíme
Zalejeme kokosovým mlékem a přidáme namleté kešu oříšky a povaříme do zhoustnutí. Přestaneme vařit a zamícháme kostku másla.
Mrkev:
Na másle opečeme na kolečka nakrájenou mrkev. Zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme koření a zalejeme vodou a přidáme 1/2 červené čočky.
Voda se částečně vyvaří a částečně ji nasákne čočka. Popté přilejeme vodu ještě jednou a dosypeme druhou polovinu čočky.
Na závěr ochutíme limetkovou šťávou a solí. Přestaneme vařit a zamícháme kostku másla.