Játra na majoránce s jablky

Játra na majoránceJátra jsou druh masa, ke kterému mnoho lidí chová jisté předsudky, většinou způsobené zážitky ze školních jídelen. To je škoda! Zajímavá struktura a nevšední chuť stojí za nový pokus – rychlý recept z pořadu česko vaří s Pohlreichem.

Na 4 porce
  • 500 g Kuřecích jater
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 oloupané jablko nakrájené na kostičky
  • 1 cibule na jemno nakrájená
  • 6 snítek majoránky
  • 1 stroužek česneku na jemno nasekaný
  • Máslo a olivový olej
  • Sůl a pepř

Je to hodně rychlé vaření, proto je dobré mít všechny suroviny dopředu nachystané.

Játra očistíme a rozdělíme na kousky. Opékáme na rozpálené pánvi s olivovím olejem 2 až 3 minuty z obou stran. Po otočení osolíme a opepříme.

Když se dělají z druhé strany přidáme cibulku, jablka, česnek a majoránku. Krátce opečeme.

Játra přendáme do nahřáté misky a necháme stranou.

Do pánve přilijeme víno, přidáme máslo a necháme povařit. Přilijeme smetanu a zase necháme povařit.

Nakonec vrátíme játra, která prohřejeme a necháme smetanu zhoustnout.

V originálním receptu podával Zdeňek s opečeným toustem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *