Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny připravený v jednom hrnci.
4 porce
- 1/2 kg brambor
- 4 ks buřtů
- 2 cibule
- 2 lžíce sádla
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička chilli
- 1 lžíce sladké papriky
- 3 stroužky česneku
- 3/4 l vývaru
- 1 lžička octa
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř
Buřty svlékneme z kůže a nakrájíme na kostičky, stejně tak i brambory.
V sádle do hněda orestujeme cibuli, přidáme špekáčky, drcený kmín a ještě chvilku restujeme.
Přidáme nadrobno nakrájený česnek, brambory, zaprášíme paprikama případně i moukou a ještě minutu restujeme.
Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a za občasného míchání necháme 25 až 30 minut lehce vařit.
Před koncem vaření přidáme ocet, cukr a rozmačkáme cca čtvrtinu brambor, čímž guláš zahustíme.
Podáváme s chlebem.