Buřtguláš

BuřtgulášOblíbené jídlo z brambor a uzeniny připravený v jednom hrnci.

4 porce
  • 1/2 kg brambor
  • 4 ks buřtů
  • 2 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 3 stroužky česneku
  • 3/4 l vývaru
  • 1 lžička octa
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř

Buřty svlékneme z kůže a nakrájíme na kostičky, stejně tak i brambory.

V sádle do hněda orestujeme cibuli, přidáme špekáčky, drcený kmín a ještě chvilku restujeme.

Přidáme nadrobno nakrájený česnek, brambory, zaprášíme paprikama případně i moukou a ještě minutu restujeme.

Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a za občasného míchání necháme 25 až 30 minut lehce vařit.

Před koncem vaření přidáme ocet, cukr a rozmačkáme cca čtvrtinu brambor, čímž guláš zahustíme.

Podáváme s chlebem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *