Bramborové pusinky

Chutná a zajímavá příloha – vlastně pečená bramborová kaše, která dětem moc chutná.

4 porce
  • 1 kg brambor
  • 80 g másla
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • sůl a pepř

Brambory na pusinky uvaříme ve slupce, necháme okapat a oloupeme. Ještě teplé brambory rozšťoucháme.

Osolíme, opepříme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem, přidáme máslo a vyšleháme dohladka.

Pak do kaše zašleháme vejce a žloutky. Směs dáme do sáčku se špičkou ve tvaru hvězdičky a na plech vyložený pečicím papírem stříkáme pusinky.

Pečte na 200°C asi 15 minut dozlatova.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *